Insulele Saronice, Grecia 30 Apr-7 Mai / 7-14 Mai / 14-21 Mai

600 EUR

/ persoana

Expeditie de o saptamana in insulele Saronice la sud de Atena. Itinerariul te va duce prin insulele Aegina, Poros, Hydra, Spetes unde poti experimenta intr-un mod autentic Grecia insulara cu toate simturile. Itinerariul se poate modifica in functie de conditiile meteo si nivelul de pregatire al echipajului.

AEGINA 

Denumita si insula fisticului sau insula lui Zorba Grecu este insula care desi este vizitata an de an este inca frumoasa, pura, autentica si locala intrucat turismul de masa nu a patruns. 

Aflata la 17 mile marine, aproximativ doua ceasuri si jumatate de Atena este prima insula accesibila din Saronice.

Aceasta este unul din beneficiile turismului pe apa cu yachturile MARINER, acela de a avea acces la locuri autentice si inca nepopulate turistic accesul fiind exclusiv pe apa.

Patronata de Manastirea Sfantului Nectarie, de o frumusete aparte, inconjurata de taverne si magazine de suveniruri, Aegina te cucereste imediat, transpunandu-te instant in vacanta.

Aegina este cel mai mare producător de fistic al Greciei și printre singurele din Europa. Aici se gasesc nenumarate plantatii  de fistic încă de prin 1850. Aroma de fistic e prezenta oriunde te-ai duce : pastă (unt) de fistic natur, dulce, sărată sau cu boia, înghețată, ulei de fistic, inghetata de fistic si imaginatia culinara nu are limite. Tot aici se află casa scriitorului Nikos Kazantzakis, autorul celebrei cărți “Zorba Grecul”, scrisă în 1940. 

POROS

Un colt de Rai in Saronice, insula cu paduri de pini racorosi numai buna pentru iubitorii de drumetii si ciclism dar si cu vant bun pentru iubitorii de sporturi nautice. 

Plajele ascunse – Love Bay si Russian Bay Beach ( denumita astfel dupa ruinele Russian Dockyard, un sit istoric de mare importanta ce se afla chiar pe plaja) , taverne imbietoare, locul in care debarci de pe yacht si iei contact cu viata insulara. 

HYDRA 

Perla SARONICELOR, este insula cate te cucereste instant de cum intri in micul golf exclusivist. 

Insula artistilor, de un farmec aparte este cea mai iubita destinatie din zona a navigatorilor. Apusul insulei ese declarat ca fiind unul dintre cele mai frumoase apusuri din lume.

Marina insulei mica si animata este inconjurata de case albe traditionale pline de bungavilia aseazate parca intr-un joc de domino, contureaza golful in care ancoreaza ambarcatiuni de toate dimensiunile.

Stradutele inguste, asezate in trepte umbrite de portocali si lamai ofera insulei particularitatea sa inedita, accesul este exclusiv pietonal sau pe taxi magarus.

Este insula in care multi artisti ai istoriei au ales sa traiasca fiind inspirati de viata insulara in creatile lor, Leonard Cohen fiind unul dintre locuitorii insulei. 

SPETES

Dupa oprirea in Hydra calatoria  continua catre  Insula Spetses. Este o insula mica si linistita, ideala pentru momente de relaxare la plaja sau pentru a descoperi mediul rural grecesc. Insula poate fi descoperita la pas, facand drumetii pe poteci vechi care duc spre capele micute sau spre mici asezari. In plimbarile pe insula veti descoperi plaje retrase in golfuri micute si dealuri unde va puteti bucura de privelisti incantatoare spre mare.

Insula Spetses emana o atmosfera eleganta, ce se datoreaza vechilor conace venetiene. 

Perioada

30 Aprilie-07 Mai 2022

Barca

Dufour D390

Skipper

Inclus

Servicii incluse

Andocare, skipper, utilitati, curatenie inainte de check-in. Combustibilul se va achita separat in functie de consumul expeditiei.

Destinatie Perioada Descriere
Atena Ziua 1 Check-in, aprovizionare, pregatiri
Insula Poros Ziua 2 Traseu Atena-Poros, acostare Poros
Insula Hydra Ziua 3 Traseu Poros-Hydra, acostare peste noapte in Hydra
Insula Spetes Ziua 4 Traseu Hydra-Spetes, acostare peste noapte in Spetes
Insula Poros Ziua 5 Traseu Spetes-Poros, acostare pete noapte in Poros
Insula Aegina Ziua 6 Traseu Poros-Aegina, acostare peste noapte in Aegina
Atena Ziua 7 Traseu Aegina-Atena, acostare peste noapte in Atena
Atena Ziua 8 Check-out dimineata